De selectie van Michiel
We zijn altijd opzoek naar nieuwe, interessante en prachtige wijnen. Hierdoor zal onze selectie steeds 'in beweging' zijn.
WAGNER STEMPEL GRAUBURGUNDER 2022
WIJNGOED WAGNER-STEMPEL UIT SIEFERSHEIM, RHEINHESSEN, HEEFT IN HOOG TEMPO EEN GROTE NAAMSBEKENDHEID VERWORVEN, MEDE DOOR ALLE LOVENDE WOORDEN EN BEOORDELINGEN IN DE EICHELMANN-GIDS EN DOOR DE GAULT MILLAU. DANIËL WAGNER IS DE GEDREVEN WIJNMAKER ACHTER HET SUCCES VAN HET WIJNGOED. ONDANKS HET FEIT DAT DE (13 HA) WIJNGAARDEN IN RHEINHESSEN LIGGEN, HEBBEN DE WIJNEN DIE ER VANAF KOMEN VEEL OVEREENKOMSTEN MET DIE UIT DE NAHE. PORPHYRBODEMS STAAN AAN DE BASIS VAN DEZE ELEGANTE WIJNEN MET PRACHTIG FIJNE ZUREN. HET OVERGROTE DEEL IS DROOG EN JUIST DIE WIJNEN VALLEN ELK JAAR POSITIEF OP. OP HET DOMEIN CONSTATEREN WE ELK JAAR ZELF HOE GECONTROLEERD EN PROFESSIONEEL HET ER HIER AAN TOE GAAT. HOE GROOT DE WEERSVERSCHILLEN JAARLIJKS OOK ZIJN, ER WORDT ELK JAAR STEEVAST HET BESTE RESULTAAT BEHAALD MET TYPERENDE TERROIRWIJNEN. HET WEINGUT MAAKT DE VERKIEZING TOT 'AUFSTEIGER DES JAHRES 2009' VOORTDUREND WAAR EN NIET VOOR NIETS HEBBEN DE WIJNEN VAN WAGNER-STEMPEL DE AFGELOPEN VIER JAAR TELKENS DE TITEL ‘WIJN VAN HET JAAR’ OP HET PROEFSCHRIFT WIJNCONCOURS GEWONNEN.
Druif | Grauburgunder (Pinot Gris) / Biologisch / Gutswein |
Gebied | Siefersheim, Rheinhessen, |
AlcoholPercentage Grondsoort wijngaard |
13 % Vol. Porphyrbodems |
Vinificatie |
.Hoe groot de weersverschillen jaarlijks ook zijn, er wordt elk jaar steevast het beste resultaat behaald met typerende terroirwijnen. De wijngaarden liggen rondom de plaats Siefersheim. Dit is het meest westelijke puntje van Rheinessen. De bodem waar de wijnstokken op groeien, bestaat uit löss, kalk en 'Porphyr' (vulkanische gesteente) Dit geeft zuren en kruidigheid aan de wijn. |
Kleur, geur en smaak | Frisse stijl Grauburgunder. Intense aroma's van peer, meloen en papaja. In de smaak een lichte toets van amandel en honing. Een droge wijn met frisse zuren, goede body vervolgd door een verfrissende afdronk. |
Wijn en spijs | Het is aan te raden om de wijn te decanteren bij een temperatuur van 8 a 10 °C. Serveer deze wijn als aperitief, of als begeleider bij frisse salades en zachte visgerechten. |