De selectie van Michiel
We zijn altijd opzoek naar nieuwe, interessante en prachtige wijnen. Hierdoor zal onze selectie steeds 'in beweging' zijn.
Lemberg "Lady blend"
Lemberg "Lady blend" Tulbagh Zuid - Afrika
Verleidelijke Viognier gedreven blend die laat zien waartoe Zuid-Afrika in staat is. Tim Atkin MV over Lemberg Lady: “Lady is one of the most distinctive and amazing white blends of South Africa”. Met Platter 5 sterren!
De Lady symboliseert en combineert de expressieve karakters van de diverse variëteiten. De aroma’s en rijkheid van Viognier, de finesses van de Hongaarse druif Hárslevelü, de frisheid van de oude Sauvignon Blanc wijnranken en de fruitigheid en structuur van Chenin Blanc.
Alle biologische druiven worden handgeplukt. In de kelder laat Lemberg de natuur zoveel als mogelijk de vrije loop. Zo vindt er natuurlijke vergisting plaats en wordt er minimaal ingegrepen. De wijn wordt op oxidatieve wijze gemaakt en rijpt in oude 500 liter Frans eiken vaten.
Proefnotitie Lemberg Lady
Een rijke complexe witte wijn in elegante stijl. Sappig, gebalanceerd en met rijke tonen van perzik, honing en abrikozen. De subtiele kaneel spice gaat prachtig samen met een romig palet en de frisheid van roze grapefruit.
Al goed op dronk, zal zich nog 4 jaar ontwikkelen. Alc. 13,5 %.
Blend: Viognier (38%), Hárslevelü (33%), Chenin Blanc ( 23%) en Sauvignon Blanc (6%) .
Deze witte wijn is baie lekker bij
Deze fantastische wijn is favoriet bij top sommeliers en combineert met velerlei gerechten. Zoals bij sushi, bij rijke visgerechten als wilde zalm met Hollandaisesaus, Dorade van de grill, of zeeduivel met beurre blanc saus. Bij tonijn, maar ook bij coquilles met venkel en romige saus.
Bij zeebaars met saffraan saus. Bij salades, bijvoorbeeld jonge bladsla met avocado met een dressing van lang gerijpte balsamico. Bij kip met romige saus en bij kalfszwezerik met gecarameliseerde saus of bij risotto. Nog niet overtuigd?
Kijk naar de suggesties en recepten van expertpanel met vinologen en sommeliers van I love Food & Wine: wat dacht je recepten als tong en croute met pesto, sliptong met romige garnalensaus, pizza met zalm of Belgische garnalenkroketjes.