De selectie van Michiel
We zijn altijd opzoek naar nieuwe, interessante en prachtige wijnen. Hierdoor zal onze selectie steeds 'in beweging' zijn.
Clos Montblanc 2019- Xipella Red. [ Catalunya Spain]
Dit geweldige wijnhuis is gelegen in D.O. Conca de Barberà, Spanje (Catalonië). Deze weinig bekende regio is te vinden in het noordwesten van Spanje en kreeg in 1985 de officiële titel D.O. Conca de Barberà. Cons de Barberà is vooral bekend om hun verbazingwekkende cava productie.
Note of the winemaker: "Bold & Surprising".
Informatie
:
Druif | Cariñena, Cabernet Sauvignon & Syrah. |
Gebied | D.O. Conca de Barberà, Spanje. |
Terroir | Klei en Leem. |
Locatie van de druiven. | Wijngaarden zijn gelegen op een hoogte van 470 meter. |
HA | 80 hectares (198 acres). |
Alcohol Percentage | 15.0% Vol. |
Vinificatie | De druiven worden gefermenteerd tussen 25 en 28 graden in roestvrijstalen tanks. Na de malolactische gisting rijpt de wijn tussen de 12 en 16 maanden in nieuwe & gebruikte houten vaten. |
Smaak | De wijn heeft een intense rode kleur. De neus is krachtig en heeft aroma's van rijp fruit, tonen van mineralen en eikenhouten vaten. In de mond is de wijn verleidelijk, met soepele, goed geïntegreerde tannines en een lange, krachtige afdronk. |
Aanrader | Wij raden aan deze wijn te serveren op een temperatuur tussen 16 & 18 graden Celsius. Een perfecte wijn om te serveren bij rood vlees, vooral tijdens de kerstvakantie. Ook bij de Zuid-Amerikaanse keuken ( b.v. Salchipapas, Galinhada, Escondidinho & vlees of Feijāo tropeiro & rood vlees). Nieuwsgierig naar de recepten? Neem een kijkje en combineer uw gerecht met deze geweldige wijn. |