De selectie van Michiel
We zijn altijd opzoek naar nieuwe, interessante en prachtige wijnen. Hierdoor zal onze selectie steeds 'in beweging' zijn.
Bric Cenciurio Birbet Brachetto Piemonte Italië
Bric Cenciurio I betekent letterlijk “top van de Cenciurio berg”. Het bezoekadres van de azienda Bric Cenciurio ligt in het bekende wijndorp “Barolo”. De 12 hectaren wijngaarden van Bric Cenciurio, strekken echter verder uit. Ook buiten de Barolo gemeente produceert Bric Cenciurio, wijnen van onder meer de Nebbiolo, Arneis, Barbera, Dolcetto en zelfs Riesling druiven. Het bedrijf is in 1990 opgericht door Franco Pittatore en zijn schoonbroer Carlo Sachetto. Hun aandacht ligt vooral op de tradities en bovenal respect voor de druif.
Informatie:
Druif | Brachetto |
Gebied | Roero Piemonte |
Alcohol Percentage Bodem wijngaard |
5% Vol. Een ideale bodem en microklimaat |
Vinificatie | Volgens de traditie wordt deze wijn gevinifieerd met gedeeltelijke gisting, wat een stevige wijn oplevert met een beperkt alcoholgehalte. |
Kleur, geur en smaak | Heerlijk glas mousserende wijn, tonen van Cacao en verse zwarte kersen, met subtiele gedroogde tabak en specerijen. Heldere, sappige zuurgraad, intense zwarte kersen en vrij stevig geëxtraheerde, krijtachtige tannines. Wat warmte op de afdronk, maar dit is aantrekkelijk fruitig en goed verwerkt. |
Wijn en spijs | Het is aan te raden om de wijn te drinken bij een temperatuur van 5-7°C. Deze wijn is heerlijk te combineren met gebak met fruit, rijpe aardbeitjes maar ook bij Foie gras. |