De selectie van Michiel
We zijn altijd opzoek naar nieuwe, interessante en prachtige wijnen. Hierdoor zal onze selectie steeds 'in beweging' zijn.
Angelo Germano Nebbiolo Visette DOC 2020
De geschiedenis van de Azienda Angelo Germano begint in het jaar 1954. In de jaren ’50 gebruikelijk was, werden de druiven verkocht aan grotere producenten. Pas in 1967 schakelde men over naar een eigen wijnproductie. De broers Carlo en Lorenzo Revello besloten toen om zich volledig op de kwaliteitswijnbouw toe te leggen. Er wordt een kleine ? hectare geëxploiteerd. Bij insiders echter hebben deze bijzonder elegante wijnen een uitstekende naam. De Barolo's uit de hoogwaardige Cru
percelen zoals Vigan Rue, Vigna Giachini, Vigna Gattera en Vigna Conca zijn veel gezochte Premium wijnen. Maar ook de Barbera, Dolcetto en Nebbiolo Langhe hebben een overtuigende kwaliteit. Hun houtgerijpte Chardoanny Langhe en gerijpte Rosato van de Nebbiolo druif is ook fantastisch. Wie dus echte traditionele Piemonte wijn zoekt, die is bij Angelo Germano op het juiste adres.
Informatie:
Druif | Nebbiolo (in de subvariëteiten Michet en Lampia) |
Gebied | van de wijngaarden in Monforte d'Alba, Barolo en La Morra. |
Alcohol Percentage Grondsoort wijngaard |
14 % Vol. kleiachtige kalkhoudende bodem afgewisseld met zandige mergel |
Vinificatie | De druiven zijn afkomstig uit de hoogwaardige percelen rondom en in Barolo dorp. De Nebbiolo-druivenstokken die daar staan, zijn tot 50 jaar oud. De druiven worden 8 dagen lang in contact met de schillen gehouden en vergist in RVS-tanks. De biologische zuurafbouw (malo) vindt daarna gedurende 3 maanden plaats. In grote houten vaten 5000 liter. Deze Nebbiolo wordt daarna een jaar in barrique vaten
van Frans eikenhout opgevoed. En je proeft dus ook een mooie vanille hout toon. Na nog een vol jaar rijping op de fles, komt de wijn pas op de markt. |
Kleur, geur en smaak | Deze Angelo Germano Nebbiolo DOC is een topwijn uit Barolo dorpwijn. De wijn heeft een heldere, granaatrode kleur. Je ruikt een zoetige geur van kersen, pruimen, roos, en beetje kruiden. Vanaf het begin heb je een echte rijpe en elegante smaak. De tannines
zijn intens en toch zacht. Met ook beetje frisheid in de fluwelige afdronk. |
Wijn en spijs | Het is aan te raden om de wijn in een karaf te serveren en te drinken bij een temperatuur van 18-20°C. Een fantastische wijn in combinatie met rood vlees, stoofgerechten. Gegrilde groenten. Duif is een heerlijke combinatie. Mooie kaas van de zachte "Rabiola" kaas uit de Langhe tot elegante blauwaderkaas. |