De selectie van Michiel
We zijn altijd opzoek naar nieuwe, interessante en prachtige wijnen. Hierdoor zal onze selectie steeds 'in beweging' zijn.
Angelo Germano Barbera d’Alba 2022
Angelo Germano Barbera d’Alba 2022 Piemonte Italië
De geschiedenis van de Azienda Angelo Germano begint in het jaar 1954. In de jaren ’50 gebruikelijk was, werden de druiven verkocht aan grotere producenten. Pas in 1967 schakelde men over naar een eigen wijnproductie. De broers Carlo en Lorenzo Revello besloten toen om zich volledig op de kwaliteitswijnbouw toe te leggen. Er wordt een kleine ? hectare geëxploiteerd. Bij insiders echter hebben deze bijzonder elegante wijnen een uitstekende naam. De Barolo's uit de hoogwaardige Cru
percelen zoals Vigan Rue, Vigna Giachini, Vigna Gattera en Vigna Conca zijn veel gezochte Premium wijnen. Maar ook de Barbera, Dolcetto en Nebbiolo Langhe hebben een overtuigende kwaliteit. Hun houtgerijpte Chardoanny Langhe en gerijpte Rosato van de Nebbiolo druif is ook fantastisch. Wie dus echte traditionele Piemonte wijn zoekt, die is bij Angelo Germano op het juiste adres.
Informatie:
Druif | Barbera |
Gebied | Langhe Piemonte wijngaarden liggen in La Morra dicht bij Barolo dorp. |
Alcohol Percentage Grondsoort wijngaard |
14 % Vol. kleiachtige kalkhoudende sedimentaire mergels en gedeeltelijk - grijsblauwe zandstenen. |
Vinificatie | De wijnbereiding begint in roterende fermentoren van roestvrij staal met een gisting van de wijn gedurende 6-8 dagen bij een temperatuur van 30-32°C, gevolgd door een malolactische gisting en een periode van rijping om de wijn helder te maken in roestvrij staal. Daarom wordt de wijn gebotteld en op de markt gebracht na minstens 6 maanden op fles. Nieuwsgierigheid: Deze Barbera wordt alleen geproduceerd in de jaren die speciaal zijn gedefinieerd, zodat de concentraties van kleur, structuur en alcohol geschikt worden voor rijping in roestvrijstalen tanks. Op deze manier verkrijgen we een product met een goede houdbaarheid, zelfs voor 12-15 jaar. |
Kleur, geur en smaak | Zicht: robijnrood paars, bijna ondoordringbaar. Neus: het aroma is intens en complex met geuren van bosbes, zoethout die evolueren naar kastanjehoning met balsamico tinten. Smaak: Grote concentratie en smaakduur, de goede zuurgraad en het aanzienlijke alcoholgehalte geven warmte en zachtheid. |
Wijn en spijs | Het is aan te raden om deze wijn te drinken bij een temperatuur van 18-20° C. Gastronomische combinaties: Een van de beste combinaties is met de “bagna càuda”, een typische gastronomische specialiteit uit de keuken van Piemonte op basis van knoflook, extra vierge olijfolie en ontzoutte ansjovis; uitstekend bij voorgerechten van eierpasta en rijst, gestoofd of gegrild rood vlees; ook ideaal bij kazen van gemiddelde leeftijd. Perfect in een glas bij schotels met vleeswaren en hapjes. |